IMG_3077

Jeg befinner meg på Oslo Bussterminal. Busser ruller inn og ut på hver side av terminaltarmen, og alle slags mennesker strømmer til og fra, ut og inn av bussene som står parkert parallelt og på skrå inn mot vindusveggene, ikke ut mot.

Jeg er her for en grunn. Jeg er her fordi jeg skal finne historier. Historiene akkurat her skal jeg la være å ta i, om for eksempel hun pølsespisende dama på halvannen meter som vuggende går forbi meg, pesende glupsk på farsedeig stappet i grisetarmer og innpakket i søtt sesambrød, toppet av ketchup, sennep, dogdressing, sprøløk, løk og rekesalat, som til sammen legger seg som umerkbare nanomillimetere, natt for natt, på ansikt, underarmer, sideflesk, rompeballer, lår og tær, som gnir og presser, former og svetter, i og på… nei… nok om det.

Eller om han gråhårede middelaldrene mannen på andre siden av terminaltarmen – han som romsterer med begge armer innunder genseren og ikke ser ut til å klare å kle på seg plagget.

Jeg vil ikke ha slike historier. Jeg vil ha de historiene som venter et sted på veien, et sted jeg skal komme til.

Og nå skal jeg komme til hvordan jeg skal komme til stedet jeg skal komme til. På veien hit stakk jeg innom Oslo City for å kjøpe et kart over Norge, et mobilt breiband, en terning, en loggbok og en tusj. Fire av fem kjøp gikk enkelt, terningen var vanskelig. De hadde nemlig to typer:

Type 1: Avrundede hjørner.
Type 2: Uavrundede hjørner.

Problemet for meg var nemlig at tallet 2 skal bli gjennomgående i min journalistiske metode videre. Metoden er avhengig av en terning hvis oppgave er å avgjøre mellom to alternativer. Paradoksalt nok måtte jeg velge mellom to terningalternativer før jeg hadde terningen som kunne velge for meg.

Butikkmedarbeideren på Tanum hadde en nokså spesiell tilnærming til terninger. På trøndersk klaget han over hvor idiotisk det er med uavrundede terninger. Selv synes jeg at akkurat den type terning er perfekt for mine forhold, så jeg sa at det er den jeg ville ha, og det er den det ble, og det er den som gjelder herfra og fremover.

På avgangsmonitorene tilbake på terminalen ser jeg de 2 første alternativene:

1. Sogn og Fjordaneekspressen, klokken 14:40. (Terningøyne 1, 3, 5)
2. Notodden, klokken 14:40 (Terningøyne 2, 4, 6)

Jeg kaster min uavrundede terning i luften og lar den lande ved mine føtter.

Reisen begynner!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende