Kom nettopp over denne saken på VG-nett, og mimret tilbake på min oppvekst i Eiker-bygdene, Buskerud. Der levde det også et eksemplar av en albinoelg.

Jeg var så heldig å få se elgen ved et par anledninger, men det stakkars dyret ble i media (DTBB/TV-Buskerud) utsatt for en heksejakt og framstilt som manneond. Da elgjakta kom, ble den til slutt nedjaktet, skutt og slaktet. Det oppstod en helt sinnsyk lynsjestemning rundt det spesielle eksemplaret, og etter at det ble felt, ble det kjørt rundt bakpå en traktorhenger til bygdas store fornøyelse. Hodet henger sikkert utstoppet i et innvendig møne i en hytte et eller annet sted, og blodet brukt til å helbrede sykdommer.

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor de stakkars albinoelgene må leve i frykt for skyteglade bondetamper.

Over til noe helt annet: På kartet under, fremkommer det en oversikt over registrerte tilfeller av rovdyr i 2009, blant annet i Sogn og Fjordane. Statistikken baserer seg på funn av kadaver, ekskrementer eller hår. Les de forskjellige fargeflekkene og se på antall tilfeller i Høyanger kommune.

Rovdyr20091

Helt riktig! Der er det bare registrert ett eneste tilfelle, og det er av kongeørn. Kongeørn deler ikke byttets kropp og hode fra hverandre, for så å ta hodet med seg, og sprer heller ikke innvollene ut over et område på 100 kvadratmeter, som om det skulle ha vært en pølsefest. Og ja, det er innenfor den svarte markeringen jeg befinner meg! :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende