Hvor skal jeg begynne? I går, tirsdag 10. august: Klokken var halv fire da et lenge etterlengtet anrop jallet med sin fulle styrkekombinasjon av sauebrek og vibrasjoner fra skrivepulten i campinghytta jeg da akomoderte. En jente med en vennlig nervøs stemme introduserte seg som Trine og fortalte at hun hadde kommet over noe som muligens kunne være av interesse for ”Jakten på Lammemannen”. Hun spurte om jeg hadde sjekket veggen på facebookgruppen den siste halvtimen. Det hadde jeg ikke, men ganske riktig – der lå lenken til denne:

Filmsnutten er fra et turområde i Nordmarka i Oslo. Personene vi ser i snutten hadde fulgt en sterk stank vekk fra stien og funnet det som bildene viser. Hvis det er Lammemannen som står bak, har han reist langt siden sist. Derfor bestemte jeg meg for å følge opp saken og ta neste 170-buss tilbake til Oslo klokken 23:25, med hjemkomst klokken 05:25 i dag tidlig.

Etter at jeg postet filmen på bloggen i går kveld før jeg dro, ble jeg nok en gang revet ut av en lettere transe i det lysene fra Shellstasjonen på Hemsedal fadet ut og mørkela en relativt glissen buss. Sauebrek og vibrasjoner jallet ut på ny, og til min store overraskelse skulle nok et saftig gjennombrudd renne inn, dog på et noe ukristent tidspunkt, 00:50.

I andre enden hørte jeg en like trøtt kar som undertegnede, og som ringte på vegne av et filmselskap som i disse dager er i ferd med å ferdigstille dokumentarfilmen, ”Trolljegeren”. For å sitere hva han sa så nøyaktig som jeg kan gjengi:

”Vi er i ferd med å ferdigstille en dokumentar laget av et filmteam som har kommet over en dekkaksjon gjort av norske myndigheter. Dette filmteamet oppsøkte oss for å få hjelp til å bli ferdige med en dokumentarfilm som vil vekke nasjonal oppsikt.”

Mannen ville ikke snakke mer om dokumentaren, annet enn at filmklippet som ligger på youtube, og som jeg har lenket til i bloggen, er filmmateriale som dokumentarskaperne gjerne vil kjøpe rettighetene til. Filmselskapet har ikke lykkes i å komme i kontakt med MrSuperSch, eieren av youtubekontoen, og ringte derfor meg for å få kontaktinformasjon. Men det stopper ikke her! Videre kom han med en noe overraskende forespørsel. En foresørsel om jeg kunne sende ham all research jeg hittil har gjort på Lammemannen. På spørsmålet om hvorfor, svarte han dette:

“Lammemannen er én teori på hva som herjer, men vi sitter på sannheten, og den er sjokkerende!”

Hvis noen vet noe mer om denne dokumentaren eller hva den handler om, setter jeg stor pris på tips!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende